HELPpodden

Selge bolig spesial

November 4, 2019

Bruk megler når du skal selge bolig, sier Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukertilsynet i denne episoden av HELPpodden.

Denne episoden er en slags "Selge bolig spesial", der avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukertilsynet diskuterer hva som gjør at boligsalg går galt med HELPs advokater Silje Nesteng Andresen og Dag Are Børresen.

Du får eksempler på villedende markedsføring, og tips om hvordan du som boligselger kan manøvrere for å markedsføre boligen riktig. Overdrivelser er sjelden lurt, og hvis du vet at utsikten snart forsvinner, kan du ikke bruke dette som salgsargument i annonsen. Fremhever du utleiedelen, må den være godkjent som det. Med andre ord: Du skal ikke villede kjøperen.

Vær presis, så er sjansen vesentlig større for at du blir ferdig med handelen ved overtagelsen, og slipper langvarige etterspill. En god tommelfingerregel er å opplyse om alt du selv ville ha interesse av å få vite før kjøpet.

Som kjøper må du sette deg inn i all informasjon om den aktuelle boligen, og still spørsmål om hva du lurer på. Svarene kan du selv oppsummere skriftlig og oversende til megler slik at eventuelle misforståelser kan korrigeres.